Tietosuoja­käytäntömme

Tietosuojakäytäntömme perustana on kunnioitus palveluidemme käyttäjien yksityisyyttä kohtaan. Käsittelemme henkilötietoja aina hyvän käsittelytavan ja voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti. Noudatamme lisäksi toimialan itsesääntelyä kuten Suomen Asiakkuusmarkkinointiliitto ry:n (ASML) suoramarkkinoinnin käytännesääntöjä ja Interactive Advertising Bureaun (IAB) kohdennetun verkkomainonnan itsesääntelyohjeistusta.

Tietosuojaselosteessamme kerrotaan, mitä henkilötietoja ja mahdollisia muita tietoja keräämme ja miten niitä käsitellään. Selostetta sovelletaan kaikkien tarjoamiemme verkkopalveluiden osalta, myös mobiilisovellusten ja kolmannen osapuolen sosiaalisten verkostojen (esim. Facebook) osalta. Mobiilisovelluksiimme, jotka ovat saatavilla esim. Applen App Storen, Googlen Playn tai Microsoft Storen kautta, sovelletaan tietosuojaselosteemme lisäksi kunkin palveluntarjoajan omia ehtoja. Voit tutustua linkkien kautta Applen ehtoihinGooglen ehtoihin ja Microsoftin ehtoihin.

Henkilötiedolla tarkoitamme tietoa, josta yksittäinen henkilö, sinä, voi olla tunnistettavissa. Henkilötietojen lisäksi käsittelemme myös sellaisia tietoja, joista sinua ei voida tunnistaa. Tällaista tietoa on esim. palveluidemme käyttöä koskeva tieto, kun et ole kirjautunut palveluun. “Sinulla” tarkoitamme palveluidemme käyttäjiä, asiakkaitamme, potentiaalisia asiakkaitamme tai muita asianomaisia osapuolia kuten yritysten yhteyshenkilöitä.

Tutustu myös:
Käyttöehtoihin
Evästekäytäntöömme

Tiivistelmä

Tässä tiivistelmässä kerrotaan millaisia tietoja keräämme, mihin niitä käytetään ja minkälaisia vaikutusmahdollisuuksia sinulla on. Tiivistelmän alapuolelta voit lukea koko selosteen.

  • Miksi keräämme tietoja?
    • Tarjotaksemme käyttöösi palveluitamme, asiakaspalvelua sekä kohdistaaksemme sinulle viestintää ja sinua kiinnostavaa mainontaa.
  • Millaisia tietoja keräämme ja mistä niitä kerätään?
    • Tallennamme perustietosi esim. rekisteröitymisen tai asiakaspalvelun yhteydessä sekä palvelun käyttöön liittyviä tietoja kuten käyttötiheys ja palveluun tuottamasi materiaali.
  • Kuka voi käsitellä tietoja?
    • Keräämme tietoa aina ensisijaisesti omaan käyttöömme tarjotaksemme palvelumme käyttöösi. Valikoidut yhteistyökumppanimme käsittelevät tietoja vain pyynnöstämme ja sopimuksin.
  • Kuinka kauan tietoja säilytetään?
    • Säilytämme tietoja sen ajan kuin käyttötarkoituksen mukaan on tarpeen ja voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti.
  • Entä evästeet?
    • Käytämme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita, jotta voisimme analysoida ja ymmärtää palveluidemme käyttöä sekä tarjota laadukkaita suosituksia ja sinua kiinnostavaa markkinointia. Palveluissamme voi olla kolmansien tahojen evästeitä ja nk. yhteisöliitännäisiä (some-palvelut).
  • Millaisia vaikutusmahdollisuuksia sinulla on?
    • Sinulla on oikeus saada tietoa, miten ja mitä henkilötietojasi käsitellään. Ajantasainen tietosuojaselosteemme on aina nähtävillä palveluissamme ja voit esimerkiksi tarkistaa omat tietosi kirjautumalla tunnuksillasi käyttämääsi palveluun.

Voit tutustua tietosuojakäytäntöömme tarkemmin lukemalla alla olevan selosteen kokonaisuudessaan.

NETTIX OY:N TIETOSUOJASELOSTE

Mitä tietoja käsittelemme?

Käsittelemämme henkilötiedot koostuvat tiedoista, joita saamme suoraan sinulta kun esimerkiksi rekisteröidyt palveluumme tai osallistut järjestämäämme arvontaan ja tiedoista, joita saamme järjestelmien kautta palvelun käytöstä. Saamme henkilötietoja ja niiden päivityksiä myös viranomaisilta, organisaatioilta ja yrityksiltä, jotka tarjoavat luotto- ja henkilötietojen hankinta- ja päivityspalveluja sekä julkisista tietolähteistä kuten verkkosivuilta ja some-kanavista.

  • Perus- ja yhteystiedot
    • etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite, osoite ja puhelinnumero
    • sukupuoli-, kieli- ja maatieto
  • Asiakkuuteen ja muuhun asialliseen yhteyteen liittyviä tietoja
    • käyttäjätunnus, nimimerkki tai muu yksilöivä tunnus
    • tieto käyttämistäsi palveluista
    • henkilötunnus
    • maksutapatiedot ja muut maksamiseen ja maksuihin liittyvät tiedot (kuten maksukorttitiedot ja laskutukseen liittyvät tiedot)
    • sähköisen suoramarkkinoinnin suostumus- ja kieltotiedot
    • asiakaspalautteet ja muut yhteydenotot sekä antamasi tyytyväisyystiedot
  • Palveluiden käytöstä havaittuja tietoja
    • tietoa palvelun käytöstä ja aktiivisuudesta
    • palveluun toimittamasi materiaali
    • selain- ja laitetietoa sekä evästetunnisteita
    • mainosten näyttötietoja sekä tietoa mainosten klikkaamisesta
  • Muita tietoja
    • palvelun käytöstä ja/tai antamistasi tiedoista pääteltyjä tietoja, esimerkiksi kiinnostuksen kohteita
    • muut suostumuksellasi kerätyt tiedot (esim. sijaintitieto)
    • edellä mainittujen tietojen muutostietoja

Millä perusteella ja mihin tarkoituksiin keräämme tietoja?

Käsittelemme henkilötietoja seuraavin perustein:

  • sinun ja Nettixin välisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi (esim. kun rekisteröidyt palvelumme käyttäjäksi)
  • olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn (esim. sijaintitiedon hyödyntäminen)
  • oikeutetun edun perusteella (esim. sähköinen suoramarkkinointi)
  • lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi (esim. kirjanpitolaki)

Käsittelemme tietoja seuraavia käyttötarkoituksia varten:

  • Palveluiden tarjoamiseen tarkoituksena
    • toimittaa tilaamiasi palveluita
    • tuottaa, ylläpitää ja suojata palveluita
    • estää ja tutkia mahdollisia vikatilanteita tai väärinkäytöksiä
    • tilastoida ja raportoida
    • kehittää nykyisiä ja uusia palveluita
  • Asiakaspalvelun tarjoamiseen tarkoituksena
    • käsitellä yhteydenottoja
    • helpottaa asiointiasi tarjoamalla mahdollisimman henkilökohtaista palvelua
    • tiedottaa palvelu- ja asiakasviestinnän keinoin
    • parantaa palvelua ja käyttökokemusta mm. suosittelemalla kiinnostavia sisältöjä
  • Asiakas- ja sidosryhmäsuhteen hoitamiseen
  • Myynnin ja markkinoinnin kohdentamiseen tarkoituksena
    • tuottaa kiinnostavia ja personoituja suositteluja
    • toteuttaa kyselyitä ja tutkimuksia asiakasymmärryksen kehittämiseksi
  • Mainonnan näyttämiseen tarkoituksena
    • tarjota laadukasta ja kiinnostavaa mainontaa

Hyödynnämme evästeitä paremman käyttökokemuksen mahdollistamiseksi ja analysoidaksemme palveluidemme käyttöä. Jos sinulla on käyttäjätunnus palveluumme, voimme hyödyntää sen käytöstä havaittuja tietoja yhdessä käyttäjätunnusten tietojen kanssa. Sinulle voidaan esimerkiksi kohdistaa mainontaa verkkokäyttäytymisesi perusteella. Olemme osa Otavamedian mainosverkostoa ja tietojen hyödyntäminen edellyttää palvelussa uudelle käyttäjälle näytettävän evästeviestin mukaisesti sitä, että olet hyväksynyt evästeet. Palvelun käytöstä tai analytiikasta kerättyjen tietojen perusteella kirjautumatonta käyttäjää ei voida tunnistaa henkilökohtaisesti. Lue lisää evästeistä.

Jos et halua, että käsittelemme henkilötietojasi, et voi käyttää kaikkia palveluitamme kuten rekisteröityä käyttäjäksi.

Kuinka kauan säilytämme tietoja?

Säilytämme henkilötietoja vain sen ajan kuin niitä tarvitaan tässä selosteessa kerrottuja käyttötarkoituksia varten, kuten asiakkuuden hoitoon. Säilytysaika määräytyy näin:

  • Jos sinulla on käyttäjätunnus johonkin palveluumme, käsittelemme tietojasi sen aikaa kun käytät palvelua ja kohtuullisen ajan sen jälkeen. 
  • Jos olet antanut suostumuksen esim. sähköiseen suoramarkkinointiin, käsittelemme tietojasi suostumuksen voimassaoloajan.  
  • Jos olet osallistunut esim. arvontaan tai muuhun markkinointikampanjaamme, käsittelemme tietojasi mahdollisen palkinnon arvonnan ja toimittamisen ajan sekä kohtuullisen ajan kampanjan päättymisestä. Kohtuullinen aika tarkoittaa aikaa, jolloin meillä ei enää ole syytä uskoa, että kääntyisit puoleemme palvelun käyttöön tai arvontaan osallistumiseen liittyvän syyn vuoksi.

Meillä voi olla lainsäädäntöön perustuva velvollisuus käsitellä tiettyjä tietoja kauemmin kuin yllä olevien kriteerien mukaan, jolloin käsittelemme tietoja kyseisen lainsäädännön noudattamiseksi ja sen määrittämän ajan.

Ketkä voivat käsitellä tietojasi?

Henkilötietojasi käsitellään aina ensisijaisesti Nettix Oy:n sisällä. Tietoja käsittelevät vain sellaiset henkilöt, joilla on työtehtäviensä vuoksi oikeus käsitellä henkilötietoja.

Otava-konserni (”Otava”) on 1.4.2021 myynyt Alma Media Oyj:lle (”Alma”) Nettix Oy:n. Enintään 7 kuukauden siirtymäkauden ajan Otava avustaa Almaa myydyn liiketoimintakokonaisuuden operoinnissa ja käyttää verkkopalveluissa evästeitä sekä käsittelee tietoja tämän evästesuostumuksen mukaisesti mainonnan käyttötarkoituksiin seuraavissa verkkopalveluissa: nettiauto.com, nettimoto.com, nettivene.com, nettikone.com, nettimokki.com, nettikaravaani.com, nettivaraosa.com, nettivuokraus.com, nettimarkkina.com, ampparit.com ja koneporssi.com. Siirtymäkaudella Otava käyttää evästeitä antaessasi suostumuksen tietojen tallentamiselle laitteelle ja kerää niiden avulla tietoja ko. verkkopalveluista toimittaakseen mainontaa, profiloidakseen käyttäjiä ja luodakseen segmenttejä mainonnan kohdentamisen tarkoituksiin sekä raportointiin. Otavan käyttötarkoitusten osalta lue lisää Otavan tietosuojaselosteesta. Siirtymäkaudella Alma käyttää ko. verkkopalveluissa evästeitä sekä käsittelee tietoja evästesuostumuksen mukaisesti Alman tietosuojakuvauksessa ja Nettixin tietosuojalausekkeessa kuvattuihin käyttötarkoituksiin. Osa Alman ja Nettixin käyttämistä evästeistä on välttämättömiä luotettavien palveluiden tarjoamiseksi.

Käytämme palveluidemme tuottamiseen yhteistyökumppaneita, jolloin myös kumppanimme käsittelevät henkilötietoja. Kumppanimme käsittelevät tietoja aina Nettixin määrittämiin käyttötarkoituksiin ja voimassa olevan lainsäädännön mukaan. Käsittelijöinämme toimii esimerkiksi:

  • ohjelmisto- ja järjestelmäpalveluntarjoajia
  • maksupalveluiden tarjoajia 
  • asiakaspalveluyrityksiä
  • myyjäkumppaneita
  • sähköpostipalveluiden tarjoajia
  • markkinoinnin ja mainonnan palveluyrityksiä
  • tutkimus- ja kehityspalveluiden tarjoajia

Luovutamme tietoja esimerkiksi viranomaisille, mikäli lainsäädäntö velvoittaa meitä siihen. Voimme luovuttaa tietoja myös yrityskaupan tai muun yritysjärjestelyn yhteydessä. Voimme luovuttaa valikoituja osia henkilötiedoista tarkkaan valituille yhteistyökumppaneille ja sovimme tietojen käytöstä samantyyppisiin tarkoituksiin kuin Nettixissä. Tietojen luovutukset tehdään aina voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa. Ilmoitukset ja myös niissä näkyvät henkilötiedot ovat käyttöehtojemme mukaisesti julkisia ja näkyvät hakukoneiden (kuten Google) hakutuloksissa.

Henkilötietojen siirto EU/ETA:n ulkopuolelle?

Henkilötietoja siirretään EU/ETA-alueen ulkopuolelle, kun se on tarpeen palvelujen toteuttamiseksi. Tietojen siirrossa noudatetaan aina soveltuvan tietosuojalainsäädännön asettamia vaatimuksia ja siirtoperusteita, kuten EU:n komission kulloinkin hyväksymiä mallisopimuslausekkeita.

Millaisia vaikutusmahdollisuuksia sinulla on?

Sinulla on oikeus tarkistaa sinusta tallennettuja tietoja ja pyytää tietojen oikaisua tai päivittämistä. Voit tarkistaa itse antamasi tiedot kirjautumalla palveluihimme omilla tunnuksillasi. Sinulla on mahdollisuus kerran vuodessa pyytää maksuton jäljennös henkilötiedoistasi lähettämällä meille kirjallinen ja allekirjoitettu tarkastuspyyntö tai tehdä tarkastuspyyntö henkilökohtaisesti käyntiosoitteessamme. Jos koet, että tiedoissasi on virhe, voit pyytää tietojesi oikaisua olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit tietyissä tilanteissa pyytää meitä rajoittamaan tietojesi käsittelyä. Jos et enää halua vastaanottaa meiltä sähköistä suoramarkkinointia, voit kieltää sen esim. markkinointiviestin lopusta löytyvän linkin kautta.

Sinulla on oikeus pyytää sinusta kerättyjen henkilötietojen poistamista. Meillä on velvollisuus poistaa pyytämäsi henkilötiedot, mikäli jokin seuraavista perusteista täyttyy, eikä muusta lainsäädännöstä tai viranomaismääräyksestä aiheudu tietojen säilyttämisvelvollisuutta:

  1. henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten niitä käsiteltiin;
  2. peruutat antamasi suostumuksen, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta;
  3. vastustat käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyen eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä tai vastustat henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointiin;
  4. henkilötietojasi on käsitelty lainvastaisesti;
  5. henkilötietosi on poistettava Euroopan unionin oikeuteen tai Suomen lainsäädäntöön perustuvan Nettixiin sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

Jos sinulla on kysymyksiä henkilötietojesi käsittelyyn liittyen, voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Sinulla on oikeus tehdä henkilötietojen käsittelystä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos katsot että käsittely ei ole ollut lainmukaista.

Miten suojaamme tietoja?

Käytämme asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia turvallisuuskäytäntöjä varmistamaan, ettei henkilötietoihin kohdistu väärinkäytöksiä. Järjestelmät on suojattu mm. palomuurein ja salasanoin sekä kulunvalvonnan ja pääsynhallinnan keinoin. Olemme lisäksi sopineet yhteistyökumppaniemme kanssa tietojen luottamuksellisesta käsittelystä ja asianmukaisesta suojaamisesta.

Tietosuojaselosteen päivittyminen

Kehittäessämme palveluitamme ja lainsäädännön muuttuessa myös tämä tietosuojaseloste saattaa joiltain osin muuttua. Suosittelemme tutustumaan selosteeseen säännöllisin väliajoin. Olennaisista muutoksista ilmoitamme mahdollisuuksien mukaan sähköpostitse ja/tai palveluidemme verkkosivuilla.

Tämä tietosuojaseloste on päivitetty 1.4.2021. Kohtaa ”Ketkä voivat käsitellä tietojasi” on muokattu Nettixin siirryttyä Alman omistukseen.

Rekisterinpitäjä

Rekisterinpitäjänä on Nettix Oy.
Nettix tarjoaa markkinapaikkoja verkossa. Nettix-sivustot ovat alansa markkinajohtajia ilmoitusten määrällä ja sivustoilla ilmoittavien maksullisten asiakkaiden määrällä mitattuna.

Voit olla tietosuoja-asioihin liittyen yhteydessä:
Nettix Oy
Tripla Workery West 6krs
Firdonkatu 2 T 151
00520 Helsinki
Puh: 0600 04070 (0,38 €/ min + pvm)
Sähköposti: asiakaspalvelu@nettix.fi
www.nettix.fi